Gyümölcskenyér (2 rúd)
Elkészítés lépései
A margarint kissé megolvasztjuk, majd a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük, a liszttel elkevert sütőport és a vaníliás cukrot is belekeverjük.
Beleszórjuk a durvára tört diót, és a citrom héját. Végül a kimagozott gyümölcsöket is hozzáadjuk.
3/4-ig töltött őzgerinc formában sütjük 180 fokon kb. 40 percig. Ha szép barna a teteje, tűt szúrunk a tészta közepébe, ezzel ellenőrizve a tészta közepét. Ha nem ragad a tűre semmi, akkor kész.
Ha kihűlt, a csokoládét felolvasztjuk 1 teáskanál olajjal, és azzal vonjuk be a gyümölcskenyeret. Ha megkötött a csoki, szeletelhető.
Mehet még bele mazsola, reszelt alma, aszalt gyümölcs, meggy helyett kókusz. Kandírozott gyümölcs. A formát könnyebb elmosni, ha sütőpapírral kibélejük. A csoki nálunk tejcsoki, szerintem azzal finomabb. Fehércsokival, dióval díszíthető. Ha fóliába csomagoljuk, a hűtőben tartva 1 hétig is eltartható.
Hozzávalók
Magozott meggy
Készíts róla egy képet és töltsd fel!