Tiramisu Dorina módra
Elkészítés lépései
Válassz szét 4 db tojást, a tojássárgáját pedig a cukorral gőz felett 80 fokig melegítsd, majd keverd habosra.
A mascarponét add hozzá a tojásos keverékhez, alaposan keverd ki a krémet.
A tojásfehérjét egy pici sóval és cukorral verd habbá, majd óvatosan add hozzá a krémhez és keverd össze, figyelve arra hogy a tojáshab ne törjön szét.
A kávét főzd le, öntsd egy tálkába, majd add hozzá a rumot és a vanília aromát.
A babapiskótát egyesével mártsd bele egy pillanatra a kávéba, majd helyezd őket elrendezve egy átlátszó jénai tálba.
A piskóta első rétegére kend rá a krémet, majd egy kis szűrő segítségével szórj rá kakaóport és pisztáciát a műveleteket pedig ismételd meg kétszer: áztatott babapiskóta, krém, kakaópor, pisztácia. Végül pedig egy réteg krémmel zárd.
Hűtsd egy napot, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat mindenkinek!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!