Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Legfinomabb pisztáciás tiramisu

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Legfinomabb pisztáciás tiramisu

Legfinomabb pisztáciás tiramisu

Feltöltötte: Emese | 2025.02.26.
közepes
35 perc
4 főre
desszert
  • Legfinomabb pisztáciás tiramisu
  • Legfinomabb pisztáciás tiramisu
  • Legfinomabb pisztáciás tiramisu
3
Előkészület: 25 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 0 perc

Ha imádod a tiramisut és szívesen kipróbálnál egy izgalmasabb változatot, akkor ez a pisztáciás tiramisu garantáltan a kedvenced lesz! A krémes mascarpone találkozása a gazdag pisztáciakrémmel olyan különleges ízharmóniát teremt, amit egyszerűen nem lehet megunni. A rétegek között megbújó, kávéval átitatott babapiskóta és a ropogós zúzott pisztácia tökéletes egyensúlyt teremt a krémes és a roppanós textúrák között. Könnyen elkészíthető, mégis elegáns desszert, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeidet!

Elkészítés lépései

  1. Mascarponés krém kikeverése: Először is válaszd szét a 3 tojást, és a sárgáját tedd egy nagyobb keverőtálba. Add hozzá a 2 teáskanál porcukrot, majd kézi habverővel vagy robotgéppel keverd addig, amíg a massza világos és habos nem lesz. Amikor már szép sima, add hozzá az 500 g mascarponét, majd a 200 g pisztáciakrémet is. Folytasd a keverést, amíg a krém teljesen egyneművé nem válik – selymes és lágy textúrájú masszát kell kapnod.

  2. Tojásfehérje felverése és a krémhez keverése: A tojásfehérjéket egy tiszta, száraz tálba öntsd, és adj hozzájuk egy csipet sót – ez segít abban, hogy a hab még stabilabb legyen. Robotgéppel verd kemény habbá, amíg csúcsokat képez, és nem esik össze. Óvatosan, spatula segítségével forgasd a tojásfehérjehabot a pisztáciás krémhez. Lassan, körkörös mozdulatokkal dolgozz, hogy a hab ne törjön össze, és a krém könnyű, levegős maradjon.

  3. Kávéfőzés: Főzz le két adag hosszúkávét – ha szereted a karakteresebb ízt, használhatsz erősebb fajtát is. Miután a kávé kicsit kihűlt, ízlés szerint adhatsz hozzá rumaromát, ami egy finom, aromás csavart ad a desszertnek. Ha intenzívebb ízélményre vágysz, egy kevés igazi rumot is használhatsz, de ez természetesen opcionális.

  4. Tiramisu rétegezése: Most jöhet a rétegezés! Készíts elő egy közepes méretű tálat vagy tepsit. Mártsd bele gyorsan a babapiskótákat a kávéba – ügyelj rá, hogy ne ázzanak el túlságosan, csak épp annyira, hogy megpuhuljanak. Fektesd le az első réteg babapiskótát a tál aljára, majd oszlasd el rajta a pisztáciás krém egy részét. Ismételd meg a rétegezést: piskóta, krém, amíg az összes alapanyagot el nem használod. A tetején mindenképp a krém legyen.

  5. Tiramisu díszítése és pihentetése: Szórd meg a tetejét durvára tört, sótlan pisztáciával – ez nemcsak szép látványt nyújt, de kellemes ropogós textúrát is ad a desszertnek. A tiramisut legalább egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, és a babapiskóta megpuhuljon. Másnap tálalva garantáltan lenyűgözöl vele mindenkit!

Elkészítési tippek és trükkök

Tipp: Ha még intenzívebb pisztáciaízt szeretnél elérni, keverj egy kevés apróra tört pisztáciát a krémbe is – ez extra ropogósságot ad a desszertnek. Tálaláskor díszítheted a tetejét egész pisztáciával vagy egy kevés reszelt fehér csokoládéval, ami nemcsak szép kontrasztot ad, de még különlegesebbé teszi az élményt. Ha igazán látványos tálalást szeretnél, rétegezd a tiramisut poharakba, így mindenki megcsodálhatja a színes rétegeket, mielőtt belekanalazna!

vegetáriánus recept
ebéd
vacsora
olasz recept
édes krém recept
édes sütemény recept
tiramisu recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Tiramisu hozzávalói

3 db tojás
2 teáskanál porcukor
500 g mascarpone
200 g pisztácia
pisztáciakrém
1 csipet só
350 ml kávé
ízlés szerint rumaroma
2 csomag babapiskóta
ízlés szerint sótlan pisztácia
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Emese konyhája

Emese

Emese
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Nutellás-epres amerikai palacsinta
Nutellás-epres amerikai palacsinta
könnyű
20 perc
Szilvatorta
Szilvatorta
könnyű
60 perc
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt
közepes
115 perc
Almás pite
Almás pite
könnyű
90 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.