Tejszínes csirkés, snidlinges, répás penne tészta
Ezt a receptet most készítettem el először. Próbálok minnél egészségesebb és változatos ételeket készíteni.
Ezt néha nagyon nehéz a családommal elfogattatni. Akiknek a hagyományos magyar konyha a kedvencük.
Az új recepteknél törekszem megőrizni a tradicionális magyar konyha ízeiből egy -egy elemet meghagyni.Így könnyebben elfogadják az új ízeket. Pl a mai receptemben a vöröshagyma segített ebben.
Elkészítés lépései
A sárga répát tisztítás után karikára vágjuk, lobogó sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
A vöröshagymát felaprítjuk, az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és a vajat, 5 perc pirítás után hozzáadjuk a felaprított snidlinget, összekeverjük kicsit együtt pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal, és kurkumával fűszerezzük.
A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, al danteire, majd leszűrjünk és a sárgarépával együtt a csirkemelles raguhoz keverjük. Tálalás előtt még sózhatjuk, ha kell a tészta főző levéből adhatunk a mártáshoz.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!