Almás-mákos sütemény
Elkészítés lépései
Tészta: A tésztához a ráma margarint és a zsírt a liszttel és az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit, jól össze dolgozzuk, majd 1 óra hosszára a hűtőbe rakjuk.
Töltelék: A töltelék összetevőit összekavarjuk, majd félre tesszük.
Mákos töltelék: A mákos töltelék összetevőit a vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk tepsi nagyságúra (35×25cm). 1 lapot kivajazott tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával és megsütjük.
A másik lapot kinyújtjuk, kivajazott tepsibe rakjuk, rákenjük az alma tölteléket, befedjük a kisült lappal, erre rákenjük a máktölteléket, befedjük a 3. kinyújtott lappal, villával megszurkáljuk, lekenjük felvert tojással és 30-35 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!!!
Hozzávalók
Tésztához
hideg
Töltelékhez
reszelt alma
egy pici fahéj
Mákos töltelékhez
hideg
Készíts róla egy képet és töltsd fel!