Francia almás sütemény
Elkészítés lépései
Az almákat meghámozzuk és hajszálvékony szeletekre vágjuk. Citromlevet locsolunk rá, összeforgatjuk, hogy mindenhol érje az almákat.
Egy tálban elektromos habverővel habosra keverjük a tojásokat, a barna cukrot és a vaníliát. Hozzáadjuk a sót, a sütőport és a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Ezután az olvasztott vajat és a tejet is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
Óvatosan beleforgatjuk az almaszeleteket is, úgy, hogy a tészta mindenhol befedje.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy csatos sütőformát kivajazunk, vékonyan meghintjük liszttel és beleöntjük a tésztát. Rászórjuk a szeletelt mandulát. Kb. 40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
Golden
ízlés szerint, szeletelt
ízlés szerint, szóráshoz
Készíts róla egy képet és töltsd fel!