Almás-mákos sütemény
Elkészítés lépései
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd ízesítjük.
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásos cukorhoz adjuk az olajat, tejet, csipet sót, fahéj és gyömbér, lisztes sütőpor, reszelt citrom héját, darált mák és a reszelt alma. Az egészet jó alaposan kikeverjük.
Majd kizsìrozzuk, lisztezzük egy kisebb tepsit. Beleöntjük és előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Ha megsült fahéjas porcukorral megszórjuk, de csokimázzal is lehet, de akkor várjuk meg amíg kihűl.
Hozzávalók
Elkészítéshez
őrölt
darált
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!