Diós-almás csavart
Elkészítés lépései
A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd beletesszük a felfutatott élesztőt és összegyúrjuk, majd a tésztát megkelesztjük.
Almàt lereszeljük, majd dióval és a többi hozzávalóval összekeverjük, hogy kenhető massza legyen.
A tészta megkelt, 0,5 cm vastagra nyújtjuk megkenjük a töltelékkel. Majd ezt gondolatban 3 részre osztjuk és a bal oldalt behajtjuk középre, majd a jobb oldalt is.
Kapunk 1 téglalapot töltelèkesen. Ezt 2,5 cm széles csíkokra vágjuk majd a 2 végénél fogva ellentétes irányba megcsavarjuk. Lènyeg új csavarjuk meg, hogy a töltelék a sütésnèl ne nyíljon szét.
Majd lekenjük és 15 perc alatt megsütjük, utána fahéjas porcukorral megszórjuk.
Ezt mákosan is el lehet készíteni és finom kiadós sütemény.
őrölt
darált
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!