Koreai csavart fánk
Elkészítés lépései
Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, langyosra melegítjük.
Hozzáadjuk a cukrot, porélesztőt, jól elkeverjük, míg minden fel nem oldódik, állni hagyjuk 5 percig, míg felhabosodik. Hozzákeverjük az enyhén felvert tojást.
Átöntjük egy tálba.
Hozzáadjuk a lisztet, sót, fakanállal jól elkeverjük, majd kb 5 percig kézzel dagasztjuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától és szép sima nem lesz.
Gombócot formázunk belőle, letakarva kb 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta átgyúrjuk.
Újra lefedve ismét duplájára kelesztjük kb 30-40 perc alatt.
A másodszor is megkelt tésztát ismét átgyúrjuk, lisztezett felületen 16 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük.
Mindegyik gombócot kb 30-32 cm-es rúddá nyújtjuk, - amelyikkel nem dolgozunk fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki - majd a két végét ellentétes irányba mozgatva megsodorjuk.
A tésztát két végénél fogva U alakban megemeljük, ezáltal az alja magától megcsavarodik, majd még 3-4-et csavarunk rajta, végeit jól összecsípjük, a tészta alá dugjuk, hogy ne nyíljon szét.
Újból 30 percig hagyjuk pihenni, félidőben megfordítjuk, hogy mindkét oldala egenletesen tudjon kelni.
Egy serpenyőben bő, de nem túl forró olajat hevítünk, oldalanként 1,5-2 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat.
Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat, majd még melegen megforgatjuk a fahéjas cukorban.
Hozzávalók
tészta:
olvasztott
Készíts róla egy képet és töltsd fel!