Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Koreai csavart fánk

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Koreai csavart fánk

Koreai csavart fánk

Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.20.
közepes
45 perc
4 főre
desszert
  • Koreai csavart fánk
1
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 20 perc
Egy igazán ízletes Koreai csavart fánk, Ágnes konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, langyosra melegítjük.

  2. Hozzáadjuk a cukrot, porélesztőt, jól elkeverjük, míg minden fel nem oldódik, állni hagyjuk 5 percig, míg felhabosodik. Hozzákeverjük az enyhén felvert tojást.

    Átöntjük egy tálba.

  3. Hozzáadjuk a lisztet, sót, fakanállal jól elkeverjük, majd kb 5 percig kézzel dagasztjuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától és szép sima nem lesz.

  4. Gombócot formázunk belőle, letakarva kb 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta átgyúrjuk.

  5. Újra lefedve ismét duplájára kelesztjük kb 30-40 perc alatt.

  6. A másodszor is megkelt tésztát ismét átgyúrjuk, lisztezett felületen 16 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük.

  7. Mindegyik gombócot kb 30-32 cm-es rúddá nyújtjuk, - amelyikkel nem dolgozunk fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki - majd a két végét ellentétes irányba mozgatva megsodorjuk.

  8. A tésztát két végénél fogva U alakban megemeljük, ezáltal az alja magától megcsavarodik, majd még 3-4-et csavarunk rajta, végeit jól összecsípjük, a tészta alá dugjuk, hogy ne nyíljon szét.

  9. Újból 30 percig hagyjuk pihenni, félidőben megfordítjuk, hogy mindkét oldala egenletesen tudjon kelni.

  10. Egy serpenyőben bő, de nem túl forró olajat hevítünk, oldalanként 1,5-2 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat.

  11. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat, majd még melegen megforgatjuk a fahéjas cukorban.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
tízórai
uzsonna
távol-keleti recept
fánk recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

tészta:

45 dkg finomliszt
250 ml tej
4 dkg vaj
olvasztott
1 db tojás
2 csapott ek cukor
7 g instant élesztő
1 kk só

forgatáshoz:

3 ek cukor
1 teáskanál fahéj

sütéshez:

5 dl napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Ágnes konyhája

Ágnes

Ágnes
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim Gasztroblogom
Szezámmagos burgonyarúd
Szezámmagos burgonyarúd
közepes
50 perc
Birslikőr
Birslikőr
könnyű
25 perc
Őszi zöldségleves
Őszi zöldségleves
könnyű
30 perc
Rumos meggyes gesztenyetorta
Rumos meggyes gesztenyetorta
közepes
25 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.