Mexikói chilis bab
Elkészítés lépései
A konzerveket felbontjuk, a bab és a kukorica levét leöntjük, átmossuk, lecsepegtetjük.
A hámozott paradicsomot a saját dobozában egy éles késsel kisebb darabokra aprítjuk.
A hagymákat apróra vágjuk, a vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, mikor megpuhult a zúzott fokhagymát is hozzádobjuk.
Rátesszük a darált húst, nagy lángon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a csipet fahéjat, füstölt paprikát és római köményt.
Ráöntjük a hámozott paradicsomot, kevés vizet adunk hozzá, kis lángon - többször megkevergetve, vizet időnként pótolva - addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Belekeverjük a babokat, kukoricát, még 5-10 percig együtt főzzük, míg a mártás besűrűsödik.
Ha nem elég csípős, akkor még chilipehellyel állíthatunk a csípősségén.
Forrón tálaljuk, tetejére tejfölt teszünk, reszelt cheddart és lilahagymát) szórunk
Tortilla chips-szel, friss puha kenyérrel, főtt rizzsel kínálhatjuk.
Hozzávalók
chilis bab
konzerv
konzerv
konzerv
Készíts róla egy képet és töltsd fel!