Egyszerű Chilis bab
Elkészítés lépései
A chilis bab elkészítéséhez a vöröshagymákat megpucoljuk, majd felaprítjuk. Kevés olajon megfonnyasszuk, majd a tűzről levéve, fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, beleszórjuk a pirospaprikát, felengedjük fél deci vízzel, és alaposan elkeverjük.
Tegyük vissza a tűzre, és adjuk hozzá a darált húst is, és pirítsuk fehéredésig. Közben hígítsuk fel egy kevés vízzel a passzírozott paradicsomot, és keverjük hozzá a darált húshoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hintsük meg egy kis chilivel.
Szűrjük le a konzerves babokat és a kukoricát, majd miután a hús megpuhult, keverjük hozzá. Főzzük őket együtt további 5-10 percig.
A chilis bab forrón tálaljuk. Ha szeretnénk, szórhatunk rá reszelt sajtot, vagy főzhetünk ki hozzá tésztát is, úgy is nagyon finom.
Hozzávalók
Chilis babhoz
2 doboz konzerv
1 doboz
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!