Duplán sajtos pogácsa
Feltöltötte: Sanya | 2023.11.05.
könnyű
45 perc
4 főre
egyéb
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 20 perc [190C°]
Egy igazán ízletes Duplán sajtos pogácsa, Sanya konyhájából.
Elkészítés lépései
Összegyúrjuk a hozzávalókat! Nem kell keleszteni és nem kell az élesztőt sem felfuttatni! Szép könnyű tészta lesz.
Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval vagy egy kisebb átmérőjű pohárral kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe pakolgatjuk egymástól 2 cm-re, tetejét tojássárgájával megkenjük és reszelt mozzarella sajttal megszórjuk.
Előmelegített 190 C fokos sütőben arany színűre sütjük, kb. 15-20 perc alatt. Langyosan, hidegen egyaránt finom!
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Tészta
40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
vagy vaj
vagy vaj
200 ml tejföl
3 dkg élesztő
15 dkg füstölt sajt
reszelt
reszelt
2 teáskanál só
Tetejére
2 db tojássárgája
mozzarella
reszelt
reszelt
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!