Házi tündér sajtos pogácsája
Remek vendégváró pogácsa. Nem kell hosszasan kelesztgetni, hajtogatni, mert égetett tésztából készül. Kevés hozzávalóból kiadós rágcsálnivaló.
Elkészítés lépései
A tejbe beletesszük a sót és a zsiradékot, felforraljuk.
Állandó keverés mellett beleöntjük a lisztet, addig kevergetjük, míg a tészta elválik az edény falától, ami szinte rögtön megtörténik.
Tűzről levéve, még melegen, egyesével hozzákeverjük a tojásokat, mindegyiket jól elkeverve a masszában.
A 3. tojás után szép hólyagosra keverjük a tésztát.
Teljesen kihűtjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot is.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket, helyet hagyva közöttük, mert sütés közben megnőnek.
Kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!