Tempelopita (Görög sajtos lepény)
Elkészítés lépései
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejhez és a joghurthoz, hogy kihűljön, majd belekeverjük a felvert tojásokat.
Egy nagy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, sütőport, borsot.
Adagolva hozzáöntjük a folyékony hozzávalókat, simára keverjük.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd nagyobb darabokban belemorzsoljuk a fetát. Spatulával összeforgatjuk, hogy ne törjön össze.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk a masszát.
Előmelegített 180°C-os sütőben kb 40-45 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. (tűpróba!)
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, kockákra vágva szeleteljük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!