Sült karfiol krémleves
Elkészítés lépései
A megtisztított, megmosott karfiolt kisebb rózsákra szedjük.
Sütőpapíros tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, jól átforgatjuk.
Előmelegített 200°C-os sütőben kb 25 percig sütjük.
Néhány szem sült karfiolt félreteszünk a díszítéshez.
A vöröshagymát egy lábasban kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát,
Beletesszük a karfiolt, felöntjük az alaplével, puhára főzzük.
Botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, kiforraljuk.
Tálaláskor a félretett sült karfiollal kínáljuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
Aki szereti a csípőset, meghintheti még csilipehellyel is. A hideg időben jól átmelegíti a szervezetet.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!