Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Medvehagymás pogácsa

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Feltöltötte: Kisfali Judit | 2023.10.07.
közepes
50 perc
6 főre
egyéb
  • Medvehagymás pogácsa
1
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [180C°]

Pille könnyű pogácsák lettek, eteti magát 😄

Elkészítés lépései

  1. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk felfutni.

  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a szoba-hőmérsékletű margarinból 20 dkg-ot, a tojások sárgáját.

  3. Alaposan kidagasztjuk.

  4. Meleg helyen, letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

  5. A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtetjük, és a vastag szára kivételével apró darabokra vágjuk.

  6. A megkelt tésztát kb. 5 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. Vékonyan megkenjük a maradék margarinnal, és megszórjuk a medvehagymával.

  7. A szokásos módon hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk. A felső részt középre, az alsó részt rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit ráhajtjuk.

  8. Konyharuhával letakarva, 20 percet pihentetjük.

  9. Ismét nyújtás, hajtogatás, pihentetés.

  10. A harmadik nyújtás, hajtogatás és pihentetés után, másfél ujjnyi vastagra elnyújtjuk.

  11. Egy éles késsel berácsozzuk.

  12. Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

  13. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

  14. Hagyjuk kb. 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő.

  15. Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le.

  16. 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
vegetáriánus recept
uzsonna
magyar recept
medvehagyma recept
pogácsa recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

6 főre

Medvehagymás pogácsa

50 dkg finomliszt
2 kávéskanál só
púpos
3 dkg élesztő
friss
1 teáskanál cukor
1 dl tej
1 dl tejföl
2 db tojássárgája
25 dkg margarin
20 dkg a tésztába, a maradék a hajtogatáshoz
1 csokor medvehagyma
kis
1 db tojás
a pogácsák lekenéséhez
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kisfali Judit konyhája

Kisfali Judit

Kisfali Judit
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Gőzgombóc
Gőzgombóc
közepes
90 perc
Almás krémes
Almás krémes
közepes
60 perc
Puncs szelet
Puncs szelet
közepes
45 perc
Almás krémes
Almás krémes
közepes
60 perc
  • Még több recept

Még több egyéb

Medvehagymás ecetes sajtos rúd
Medvehagymás ecetes sajtos rúd
közepes
50 perc
Dupla medvehagymás kifli
Dupla medvehagymás kifli
közepes
35 perc
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.