Gulyásleves
Elkészítés lépései
Vágjuk apró darabokra a hagymát. A húst mossuk le, töröljük szárazra, majd 2-3 centis darabokra kockázzuk fel.
Forrósítsuk fel a zsírt, majd fonnyasszuk meg benne a hagymát. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a fűszerpaprikát, majd öntsük fel 1,5 dl vízzel. A vizet elfőzve pirítsuk zsírjára.
Ezután adjuk hozzá a marhahúst, és pirítsuk fehéredésig, lassan kevergetve. Adjuk hozzá a sót és a borsot, szórjuk meg a fűszerköménnyel, törjük bele a fokhagymát, rakjuk bele az apróra vágott paradicsomot, a kicsumázott paprikát karikákra vágva, és a babérleveleket is.
Kb 90 percig főzzük saját levében, fedővel lefedve. Ezután belerakjuk a zöldségeket is: az ujjnyi vastag karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a kockára vágott zellert, a burgonyát, az apróra vágott zellerzöldet, majd öntsük fel 2 - 2.5 liter vízzel.
Fedő alatt főzzük további 60 percig.
Hozzávalók
vagy comb
Készíts róla egy képet és töltsd fel!