Csirkebrassói
Elkészítés lépései
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk.A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk.
Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, kiszedjük és félrerakjuk. A hagymát a forró zsíron egy kicsit megdinszteljük, és már mehet is hozzá a husi. A tűzet mérsékeljük, és fedő alatt hagyjuk párolódni a mellet.
Ha a hús elfőtte a levét (fedő nélkül), kevergetve rózsaszínűre pirítjuk.
Ha megpirult a husink, fűszerezzük, és hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a fokhagymát rányomjuk vagy reszeljük. 1 dl vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen, megszórjuk 1 tk pirospaprikával a brassóit, még egyet rottyantunk rajta, és lezárjuk a lángot.
A burgonyát apróbb kockára vágjuk, zsiradékon kisütjük (ne legyen nagyon kiszárítva). (Lehet mirelit burgonyát is használni, nem baj, ha csíkokra van vágva.)
A sült krumplit, a sült szalonnapörcöt a brassóival összekeverjük, kóstoljuk és kész. Jó étvágyat!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!