Szaftos brassói aprópecsenye
Elkészítés lépései
A brassói aprópecsenye elkészítéséhez vágjuk apró kockákra a vöröshagymát és a szalonnát is, a sertéslapockát is vágjuk kockákra, és végül a krumplikat is. Ja, a paprikát és a paradicsomot is. :)
A brassóihoz először feltesszük a krumplit főni. A krumpli főzővizét sózzuk meg. Bekapcsoljuk a sütőt 140 fokra, és egy tepsiben betesszük a zsírt melegedni.
A brassóihoz a szalonnát megpirítjuk, kisütjük belőle a zsírt. Hozzáadjuk a hagymát és a kisütött zsírban üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Keverjük jól össze és pároljuk puhára. Ezután adjuk hozzá a húst, és pirítsuk fehéredésig.
Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg pirospaprikával. Öntünk rá kb. fél deci vizet ha szükséges, fedjük le, takarékra vesszük, és hagyjuk főni.
A megfőtt a krumpliról öntsük le a vizet. Vegyük ki a zsíros tepsit a sütőből, de vigyázunk, mert forró és ki ne fröccsenjen a zsír, és szűrőkanál segítségével szedjük bele a krumplikat.
Visszatoljuk a sütőbe a krumplit, és hagyjuk sülni, hadd piruljon meg egy kicsit.
Amikor a brassóihoz a hús megpuhult, szűrőkanál segítségével szedjük bele a megpirult krumplit, szórjuk meg petrezselyemzölddel és óvatosan keverjük össze.
Tálalásnál díszítsük lilahagymával és hegyes erős paprikával.
csont nélküli
kockára vágva
zúzott
krumpli sütéséhez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!