Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Lazacpisztráng filé vajban sütve, parázsburgonyával

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Lazacpisztráng filé vajban sütve, parázsburgonyával

Lazacpisztráng filé vajban sütve, parázsburgonyával

Feltöltötte: Sanya | 2023.10.14.
könnyű
70 perc
4 főre
főétel
  • Lazacpisztráng filé vajban sütve, parázsburgonyával
1
Előkészület: 20 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 40 perc [200C°]
Egy igazán ízletes Lazacpisztráng filé vajban sütve, parázsburgonyával, Sanya konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. Parázsburgonya elkészítése: A burgonyát mossuk meg, a nagyobbakat vágjuk félbe. Ezután sós vízben főzzük kb 10 percig. Szűrjük le, kicsit sózzuk meg, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben süssük 40-50 percig. Végül forgassuk meg egy kis aprított petrezselyemzöldben.

  2. Lazacpisztráng pácolása: A pácoláshoz egy nagy evőkanál olívaolajhoz adjunk egy kávéskanál sót és egy kávéskanál borsot. A filéket mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, hogy könnyebb legyen majd forgatni a serpenyőben. A filéket forgassuk meg a pácban, és hagyjuk állni benne 10-15 percig.

  3. Lazacpisztráng sütése: A serpenyőt forrósítsuk fel, majd rakjuk bele a vajat és 2 evőkanál olívaolajat. A filéket helyezzük a serpenyőbe, egymás mellé, hogy legyen köztük hely. Ezután 5-6 percig süssük, és ne nyúljunk hozzá, ne forgassuk, ne mozgassuk, nehogy széttörjenek. 5-6 perc után óvatosan nyúljunk alá, egy lapos fakanállal, vagy valami kis lapáttal, és forgassuk át a másik oldallára, és süssük még pár percig. Az elkészült pisztráng akkor jó állagra, ha kapott egy kis színt, de nem égett meg és belülről krémes és puha, a bőre pedig ropogós.

  4. Tálalás: A lazacpisztráng mellé adjunk egy szelet citromot, aminek a levével majd meglocsoljuk a halat fogyasztás közben. Egy kis madársalátával pedig még finomabb.

Elkészítési tippek és trükkök

- Válogassunk nagyon apró burgonyát, sokkal finomabb az íze, mint a nagyobbaknak.
- A lazacpisztrángot sütés után, fogyasztás előtt pihentessük egy kicsit.

gluténmentes recept
szójamentes recept
tejmentes recept
tojásmentes recept
ebéd
magyar recept
halétel recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Lazacpisztránghoz

500 g lazac
filézett
1 ek olívaolaj
1 kk só
1 kk bors
10 dkg vaj
a sütéshez
2 ek olívaolaj
a sütéshez

Parázsburgonyához

1 kg parázskrumpli
ízlés szerint só
olívaolaj
petrezselyem
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

5/5 értékelés 2 szavazat alapján

Sanya konyhája

Sanya

Sanya
7 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Amatőr "konyhabajnok" vagyok. Ezen az oldalon szeretném megosztani veletek azokat a recepteket, amiket már kipróbáltam, és amelyek sikerültek.

Receptjeim Weboldalam
Csirkemelles, cukkinis rizottó
Csirkemelles, cukkinis rizottó
könnyű
35 perc
Sült kolbász krumplival
Sült kolbász krumplival
könnyű
105 perc
Rántott afrikai harcsafilé
Rántott afrikai harcsafilé
könnyű
45 perc
Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves
könnyű
60 perc
  • Még több recept

Még több főétel

Gombával batátával töltött rántott csirkemell rántott gombával
Gombával batátával töltött rántott…
közepes
40 perc
Darált sertéshúsos rántott szelet gombával
Darált sertéshúsos rántott szelet…
könnyű
40 perc
Rántott zellerkarikák petrezselymes bulgurral
Rántott zellerkarikák petrezselymes…
könnyű
70 perc
Sajttal, sonkával, aszalt szilvával töltött rántott csirkemell szezámmagos bundában
Sajttal, sonkával, aszalt szilvával…
könnyű
30 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.