Afrikai harcsafilé vajban sütve, parázsburgonyával
Elkészítés lépései
Parázsburgonya elkészítése: A burgonyát mossuk meg, a nagyobbakat vágjuk félbe.
Ezután sós vízben főzzük kb 10 percig. Szűrjük le, sózzuk meg, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben süssük 40-50 percig.
Végül forgassuk meg egy kis aprított petrezselyemzöldben.
Afrikai harcsa sütése: Az afrikai harcsát kisebb szeletekre vágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük.
Sózzuk, borsozzuk és megkenjünk a zúzott fokhagymával. Hagyjuk 10-20 percet állni.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, majd a halszeleteket megforgatjuk benne.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a harcsák mindkét oldalát (oldalanként max 4-5 perc) szép pirosra sütjük benne.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!