Zöldborsófőzelék rántott párizsival
Elkészítés lépései
Zöldborsófőzelék elkészítése
Egy kisebb fazékban felmelegítünk 4 evőkanál olívaolajat, majd beleöntjük a borsót és egy csipet sóval ízesítjük. Az olajon 1-2 percig kevergetve pároljuk, ezután hozzáadjuk a vizet, lefedjük, és körülbelül 5 percig főzzük.
Ez idő alatt a maradék olajból és a lisztből világos rántást készítünk. A borsó főzőlevéből pár kanállal felengedjük a rántást, majd tejjel hígítjuk, és csomómentesre keverjük.
A már folyékony rántást hozzáöntjük a borsóhoz, és összeforraljuk. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, majd a legvégén az apróra vágott petrezselymet.
Alaposan összekeverjük, és el is készült a zöldborsófőzelék.
Rántott párizsi elkészítése
A párizsit kb. fél centiméter vastagságúra szeleteljük. Ezután, a megszokott módon panírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, és el is készült a rántott párizsi.
Hozzávalók
Zöldborsófőzelék
Rántott párizsi
egészben
Készíts róla egy képet és töltsd fel!