Rántott afrikai harcsafilé
Elkészítés lépései
Az afrikai harcsafiléket mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd a szeletek mindkét oldalát sózzuk be és hagyjuk egy kicsit állni.
Készítsük elő a panírozáshoz az alapanyagokat: rakjuk egy tányérba a lisztet, egy másikba a felvert tojásokat, és egy harmadikba a zsemlemorzsát.
Forrósítsunk fel egy serpenyőben annyi olajat, hogy majd a harcsaszeleteket legalább félig ellepje.
Panírozzuk be a harcsafiléket és süssük ki őket: a harcsafiléket először a lisztbe forgassuk bele, utána a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ezután mehet is a forró olajba ahol 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Félidőnél óvatosan forgassuk meg, hogy a másik oldala is megpiruljon.
Fogyaszthatjuk sültkrumplival, steak-burgonyával, krumplipürével, de akár magában is. Jó étvágyat hozzá!
Az olaj ne legyen túl forró, nehogy hirtelen megégjen, vagy a közepe nyers maradjon.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!