Szaftos lecsó
Elkészítés lépései
A lecsó elkészítéséhez készítsük elő az alapanyagokat: a megmosott paprikákat csumázzuk ki (vágjuk le a szár felöli végét és vágjuk ki a csutkát, szedjük ki az ereket és a magokat), majd vágjuk apró darabokra vagy karikákra. A paradicsomokat szintén mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. A füstölt szalonnát is vágjuk kis kockákra.
A lecsó elkészítése: Az apróra vágott szalonnát pároljuk üvegesre, süssük ki a zsírját. A kisült zsíron pirítsük meg kicsit a vöröshagymát (2-3 perc). Vigyázzunk, hogy ne nagy lángon, mert könnyen megég. Adjuk hozzá a paprikát. Amikor a paprika összeesett, adjuk hozzá a paradicsomot is, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kis lángon főzzük, majd ha a paprika is megpuhult, adjuk hozzá a pirospaprikát is. Főzzük még további 2-3 percig.
Még melegen, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!