Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Sárgaborsó főzelék fasírttal

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Sárgaborsó főzelék fasírttal

Sárgaborsó főzelék fasírttal

Feltöltötte: Sanya | 2024.11.05.
könnyű
50 perc
4 főre
főétel
  • Sárgaborsó főzelék fasírttal
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 25 perc
Sütés: 10 perc
Egy igazán ízletes Sárgaborsó főzelék fasírttal, Sanya konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. A fasírthoz a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük. A zsemlét vagy kenyeret 2 dl tejbe és 2 dl vízbe áztatjuk. A darált húst sózzuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét / kenyeret, a dinsztelt hagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután beleütjük a tojást, jól összegyúrjuk, majd félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. Egy 20 perc elteltével megformázzuk a fasírtokat: vizes kézzel golyókat készítünk belőlük, majd kissé ellapítjuk őket. Végül zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük őket.

  2. A sárgaborsó főzelékhez a sárgaborsót leszűrjük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. A megtisztított és bevagdosott hagymát is hozzáadjuk, majd a fokhagymát is belepasszírozzuk. Fedő alatt puhára főzzük.

  3. A főzelékhez rántást készítünk: 2 evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, belenyomjuk a fokhagyma gerezdet és enyhén megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, jól elkeverjük, majd hőkiegyenlítéssel a főzelékhez adjuk, és még egyszer összeforraljuk.

  4. Végül ízlés szerint sóval, borssal igazítjuk az ízeket, és tálaláskor a ropogósra sütött fasírttal kínáljuk.

Elkészítési tippek és trükkök

Tipp: A sárgaborsót hideg vízbe áztassuk be egy éjszakára. Fasírt helyett készíthetünk sült kolbászt vagy sült virslit is, azzal is nagyon finom.

ebéd
magyar recept
főzelék recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Fasírthoz

750 g darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db zsemle
vagy 4 szelet kenyér
1 db tojás
2 dl tej
2 dl víz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerpaprika
zsemlemorzsa
napraforgó olaj

Sárgaborsó főzelékhez

500 g felesborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Rántáshoz

2 ek napraforgó olaj
1 ek finomliszt
1 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
2 dl víz
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Sanya konyhája

Sanya

Sanya
7 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Amatőr "konyhabajnok" vagyok. Ezen az oldalon szeretném megosztani veletek azokat a recepteket, amiket már kipróbáltam, és amelyek sikerültek.

Receptjeim Weboldalam
Igazi szaftos pásztortarhonya
Igazi szaftos pásztortarhonya
könnyű
60 perc
Lazacpisztráng filé vajban sütve, parázsburgonyával
Lazacpisztráng filé vajban sütve,…
könnyű
70 perc
Borsópörkölt nokedlivel
Borsópörkölt nokedlivel
könnyű
50 perc
Sült kolbász krumplival
Sült kolbász krumplival
könnyű
65 perc
  • Még több recept

Még több főétel

Sárgaborsó főzelék liszt nélkül
Sárgaborsó főzelék liszt nélkül
könnyű
60 perc
Sült fácán fahéjas szegfűseges körtével
Sült fácán fahéjas szegfűseges körtével
közepes
95 perc
Töltött paprika főtt krumplival
Töltött paprika főtt krumplival
közepes
75 perc
Cukkini fasírt
Cukkini fasírt
könnyű
30 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.