Sárgaborsó főzelék
Elkészítés lépései
A sárgaborsót főzés előtt pár órával áztassuk be egy tál vízben. Főzés előtt öntsük le róla a vizet, mossuk át, majd tegyük egy nagyobb lábosba. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk bele a leveskockát, majd kb 30 perc alatt főzzük puhára.
Egy másik lábosban olvasszuk fel a zsírt, majd szórjuk bele a lisztet. A legjobb (szerintem) a rétesliszt, mert attól nem csomósodik úgy mint finomliszttel. Kevergessük addig amíg kicsit be nem barnul, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, öntsünk bele 2 dl hideg vizet és jól keverjük el. Végül keverjük hozzá a sárgaborsóhoz. Főzzük további 10 percig.
Tálalásnál díszíthetjük petrezselyemzölddel.
Hozzávalók
Elkészítéshez
vagy növényi zsír
vagy finomliszt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!