Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Almás mazsolás csiga

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Almás mazsolás csiga

Almás mazsolás csiga

Feltöltötte: Réka | 2024.11.21.
közepes
60 perc
6 főre
desszert
  • Almás mazsolás csiga
1
Előkészület: 35 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Almás mazsolás csiga, Réka konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. A langyos zabtejet, az instant élesztőt, a lisztet, 60 gramm cukrot és az olajat gyúrjuk össze egy tálban. Gyúrjuk addig, amíg sima tésztát nem kapunk. Takarjuk le egy nedves konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni legalább 30 percig.

  2. Amíg kel az almás csiga tésztája, addig hámozzuk meg és vágjuk az almákat apró kockákra.

  3. Ezután, készítsük el az almás csiga töltelékét: Egy kisebb tálban keverjük el a kukoricakeményítőt a citromlével, míg csomómentes nem lesz. Ezután adjuk hozzá az almát, a mazsolát, a fahéjat és a maradék 20 gramm cukrot.

  4. Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 1 centiméter vastag téglalappá.

  5. Kenjük meg a tésztát margarinnal, majd egyenletesen osszuk el rajta az almás keveréket.

  6. A tésztát hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel szorosan, majd egy éles késsel vágjuk a tésztatekercset körülbelül 1 centiméter vastag szeletekre.

  7. Tegyük a csigákat egy kikent tepsire, ügyelve arra, hogy legalább 3 centiméter távolság legyen köztük. Takarjuk le a csigákat, és hagyjuk őket meleg helyen további 30 percig kelni.

  8. Süssük az almás csigákat 180 fokos légkeveréses sütőben 25 percig. A még meleg csigákat kenjük meg a maradék margarinnal, és szórjuk meg nádcukorral.

  9. Az almás csigák még melegen a legfinomabbak. Jó étvágyat! :)

Elkészítési tippek és trükkök

Tipp: Mivel minden sütő más, 20 perc elteltével végezzünk tűpróbát, és ha szükséges, igazítsuk a sütési időt.

vegán recept
vegetáriánus recept
ebéd
uzsonna
hőlégkeveréses
osztrák recept
almás süti recept
kelt tészta recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

6 főre

Tésztához

220 ml zabtej
1 tasak instant élesztő
500 g tönkölybúza liszt
630-as
80 g cukor
5 ek napraforgó olaj

Töltelékhez

1 tk kukoricakeményítő
2 ek citromlé
3 közepes db alma
1 marék mazsola
1 tk fahéj

Csigák kenéséhez, szórásához

4 ek margarin
2 ek nádcukor
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Réka konyhája

Réka

Réka
1 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Szeretem az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket. Ezen felül szeretek utazni, új helyeket felfedezni, és persze új ízeket kipróbálni. Szeretem megismerni a különböző kultúrák gasztronómiáját, és megtapasztalni, hogy mitől különleges egy-egy étel.

Receptjeim
Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék
könnyű
50 perc
Főtt kukorica
Főtt kukorica
könnyű
75 perc
Csülkös bableves
Csülkös bableves
könnyű
200 perc
Amerikai palacsinta egyszerűen
Amerikai palacsinta egyszerűen
könnyű
20 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.