Mazsolás-citromos túrókocka
Feltöltötte: Judit | 2024.06.06.
könnyű
60 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 40 perc [170C°]
Egy igazán ízletes Mazsolás-citromos túrókocka, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tojások fehérjéhez hozzáadjuk az édesítőt és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, sütőport, majd összedolgozzuk a tojáshabbal. Kivajazott sütőformába öntjük és 40 percen át sütjük 180 C fokon.
Miután megsült hagyjuk, hogy langyosra hűljön, és szeleteljük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
50 dkg sovány túró
3 kávéskanál folyékony édesítőszer
15 dkg vaj
4 db tojás
6 evőkanál finomliszt
1 marék mazsola
1 db citrom
30 g vaníliás cukor
12 g sütőpor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!