Túrótorta
Elkészítés lépései
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, és apránként hozzáadjuk a vizet.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzáadjuk a cukros masszához (elektromos habverővel), végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is.
Szív alakú szilikon tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a tölteléket: a túrót simára keverjük a cukorral, a vajjal, a citrom héjával, levével.
A habtejszínt keményre felverjük, és a túrókrémhez keverjük.
Az így kapott krémet a kihűlt tortára kenjük, és ízlés szerint dekorcukorral és tortadarával megszórjuk.
Hozzávalók
Piskóta
Töltelék
tortadara
Készíts róla egy képet és töltsd fel!