Paleo torta
Elkészítés lépései
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját az édesítővel, a vaníliával, a citrom héjával robotgéppel jól elkeverem. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem.
A tojások sárgájába belekeverem a liszteket, majd óvatosan hozzáadom a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és kb. 20-25 percig alsó-felső sütéssel 180 fokon sütöm.
Ugyanígy a kakaós piskótát is elkészítem a kakaóporral.
A krémhez 1 csomag gluténmentes vaníliapudingot kikeverek egy kevés hideg kókusztejjel, majd hozzáöntöm a többi kókusztejet, az édesítőt, és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűsödésig főzőm. Hagyom kicsit meghűlni, majd 3 evőkanál kókuszolajjal simára keverem, és belekeverek egy kis doboz totut.
A szilvalekvárt kikeverem az édesítővel és a kókusztejjel, pici rummal.
A piskótákat két-két részre vágom, a lapokat először megkenem a kikevert szilvalekvárral, majd a vaníliapudingos krémmel, egymásra rakom a lapokat, majd a maradék krémmel megkenem a torta külsejét is. Az étcsokoládét felolvasztom és megcsurgatom vele a tortát.
Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztom, és megcsurgatom vele a tortát. Gyümölcsökkel díszítjük.
sima piskótához
kikapart belseje
gluténmentes
+ 1 doboz totu
cukormentes
Készíts róla egy képet és töltsd fel!