Joghurtos túrótorta
Elkészítés lépései
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval félig habbá verjük, majd két részletben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját és két részletben hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, végül a vizet. A masszát a formába simítjuk és kb 25 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
A krémhez a túrót villával krémesre összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom héját, a joghurtot, a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A tejszínt lágy habbá verjük, majd összeforgatjuk a túrós résszel.
A kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk, megtöltjük kb a krém felével, a maradékkal körbekenjük a torta oldalát és a tetejét.
A díszítéshez a tejszínt habbá verjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és rózsákat nyomunk a torta tetejére, majd a lecsepegtetett befőttel tetszés szerint díszítjük. Pár óra hűtés után szeleteljük.
meleg
kb
kb
Készíts róla egy képet és töltsd fel!