Narancsos mascarponés muffin
Feltöltötte: Judit | 2024.01.03.
könnyű
45 perc
5 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Narancsos mascarponés muffin, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy muffin sütőforma mélyedéseibe papírkapszlikat helyezünk. A krémsajtot a porcukorral és a narancshéjjal kikeverjük.
A tésztához a tojást szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A tojássárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, majd hozzászitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A masszával betöltjük a muffinformák 3 / 4 - ét, majd a közepére elosztjuk a narancsos krémet és kb 20 perc alatt megsütjük. A kihűlt muffinokat porcukorral megszórva kínáljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
5 főre
Tészta elkészítése
2 db tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
50 ml napraforgó olaj
70 ml tej
2 ek cukrozatlan kakaópor
12 dkg finomliszt
6 g sütőpor
1 csipet só
Töltelék
25 dkg mascarpone
1 narancsból nyert narancshéj
3 csapott ek porcukor
vagy ízlés szerint
vagy ízlés szerint
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!