Tökmagos hókifli
Elkészítés lépései
A tökmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd miután kihűlt, finomra daráljuk. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tökmagot, a cukrokat, a sót és elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk az olajat és jól összegyúrjuk. Ha száraz lenne kevés hideg vizet adjunk hozzá.
A tésztát frissen tartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kb 20 g - os darabokat lecsípünk, és apró kifliket sodrunk belőle. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 170 °C - ra melegített sütőben, kb 13 perc alatt megsütjük.
Pár ek porcukrot elkeverünk egy tasak vaníliás cukorral és meghempergetjük benne a langyosra hűlt kifliket.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!