Presszókrém
Feltöltötte: Judit | 2024.01.07.
könnyű
20 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 10 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Presszókrém, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tejet és a kávét egy lábasba tesszük, majd alacsony lángyon felforraljuk. Ezután 30 percig hűlni hagyjuk, majd 2 - 3 - szor sűrű szitán átszűrjük.
A tejszínt a tojássárgájával és a keményítővel simára keverjük. A kávés tejet elkezdjük melegíteni hozzáadjuk a cukrokat és állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejszínes keveréket, majd addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
A krémet pohárkákba töltjük és hideg helyre tesszük. A mascarponét és a porcukrot simára keverjük, majd habzsákba töltve rózsákat nyomunk a krémre.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
2 dl habtejszín
350 ml tej
zsíros
zsíros
1 teáskanál vanília kivonat
2 ek feketekávé
őrölt
őrölt
10 dkg cukor
2 db tojássárgája
25 g étkezési keményítő
125 g mascarpone
1 púpozott ek porcukor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!