Kókuszos almatorta
Elkészítés lépései
A megpucolt almákat kockákra vágjuk, egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az almákat, majd kompót állagúra főzzük, leszűrjük és teljesen kihűtjük.
A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 22 - 24 cm - es tapadásmentes formát alaposan kivajazunk és elrendezzük benne az almakompótot.
A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tejet, a kissé elhabart tojást, a vajat, majd az egészet csomómentesre keverjük. A keveréket ráöntjük az almára és kb 60 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók
Almakompót
Tészta elkészítése
olvasztott
Készíts róla egy képet és töltsd fel!