Kókuszos almatorta
Feltöltötte: Judit | 2024.01.05.
könnyű
95 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 60 perc [175C°]
Egy igazán ízletes Kókuszos almatorta, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A megpucolt almákat kockákra vágjuk, egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az almákat, majd kompót állagúra főzzük, leszűrjük és teljesen kihűtjük.
A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 22 - 24 cm - es tapadásmentes formát alaposan kivajazunk és elrendezzük benne az almakompótot.
A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tejet, a kissé elhabart tojást, a vajat, majd az egészet csomómentesre keverjük. A keveréket ráöntjük az almára és kb 60 perc alatt megsütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Almakompót
4 közepes db alma
1 db fahéjrúd
1 db csillagánizs
3 csapott ek cukor
Tészta elkészítése
8 dkg finomliszt
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
5 dl tej
10 dkg vaj
olvasztott
olvasztott
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!