Karfiolpörkölt tekjes kiőrlésű nokedlivel
Elkészítés lépései
A hagymát finomra aprítjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, majd 10 percig főzzük. A karfiolt rózsáira szedjük, a szárát pedig egy késes aprítóval finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a lecsós alaphoz, felöntjük vízzel vagy alaplével, ízlés szerint fűszerezzük és párszor, óvatosan átkeverve puhára főzzük.
A keményítőt kevés vízzel simára keverjük , majd elkeverjük a tejfölben és hozzáöntjük a pörkölthöz, majd az egészet pár perc alatt összeforraljuk.
A nokedlihez a lisztet a sóval, tojással és annyi vízzel összekeverjük, hogy könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk, majd nokkedliszaggatóra téve beleszaggatjuk az enyhén sós lobogó vízbe. Ha a tészta feljön a víz felszínére egy szűrőkanállal kiszedjük, folyó vízzel leöblítjük, tálba szedjük, majd kevés olajjal átkeverjük.
Hozzávalók
Karfiol pörkölt
tv paprika vagy kápia
12 % - os
Nokedli
kb
kb
Készíts róla egy képet és töltsd fel!