Puncskuglóf
Elkészítés lépései
A puncshoz leforrázzuk a teafiltert, a bort egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a narancs levét, a teát, a vaníliát, a mazsolát és az egészet összeforraljuk. Leszűrjük, a mazsolát alaposan lecsöpögtetjük.
A sütőt 175 °C - ra előmelegítjük. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a joghurtot, a narancs héját, a sütőporral vegyített lisztet és a mazsolát. A masszát egy szilikonos - ennek hiányában kivajazott és belisztezett - kb 2 l - es kuglófformába szedjük és 50 - 60 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
Ha a kuglóf megsült, a formába hagyjuk 10 percig, majd rácsra borítjuk és kisebb adagokban meglocsoljuk kb 1, 5 - 2 dl punccsal hogy, azt a tészta jól beszívja. Ezután teljesen kihűtjük.
A tetejére a tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szörpöt, a szinezéket és rácsurgatjuk a kuglóf tetejére. Tetszés szerint díszítjük.
Hozzávalók
Tészta elkészítése
vagy margarin
natur
puncsban áztatott
Puncs elkészítése
fekete, pl. Earl Grey
Tetejére
kb
piros
Készíts róla egy képet és töltsd fel!