Dobos kekszrolád
Feltöltötte: Judit | 2024.01.03.
könnyű
20 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Dobos kekszrolád, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A krémhez a tojást és a cukrokat kézi mixerrel kissé kihabosítjuk, majd vízgőz felé téve tovább keverjük, amíg sűrűbb habos masszát nem kapunk (kb 8 perc) . Ezután hozzáadjuk a kakaóport és a csokoládét, majd addig keverjük amíg a csokoládé teljesen felolvad.
A kihűlt krémet t a vajjal kihabosítjuk és egy nyomózsákba töltjük.
A kekszeket éppenhogy csak megmártjuk a tejben, majd mindegyik kekszre nyomunk a krémből és összetapasztjuk a kekszeket, a megmaradt krémmel körbekenjük a roládot és folpackkal letakarva egy éjszakán át pihentetjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Krém elkészítése
2 db tojás
10 dkg cukor
1 késhegynyi vaníliás cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
12 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
Összeállításhoz
220 g keksz
Albert keksz
Albert keksz
1 dl tej
körülbelül
körülbelül
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!