Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Harcsapaprikás juhtúrós-kapros nokedlivel

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Harcsapaprikás juhtúrós-kapros nokedlivel

Harcsapaprikás juhtúrós-kapros nokedlivel

Feltöltötte: Judit | 2024.06.05.
nehéz
90 perc
4 főre
főétel
  • Harcsapaprikás juhtúrós-kapros nokedlivel
1
Előkészület: 60 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [170C°]
Egy igazán ízletes Harcsapaprikás juhtúrós-kapros nokedlivel, Judit konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. Felkockázzuk a harcsát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd félretesszük amíg a többi alapanyaggal dolgozunk.

  2. Vizet forralunk, belemorzsoljuk a halászlé kockát, elkeverjük és félretesszük, amíg nem lesz szükség rá.

  3. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük egy hőálló edénybe. A zsíron megpirítjuk az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. Ha egészen jó lecsós, hozzáadjuk a harcsát és megvárjuk amíg fehér lesz a húsa. Ezután megszórjuk liszttel és felöntjük a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlé kockát, esetleg Piros Aranyat.)

  4. Összeforraljuk és ízlés szerint tejfölözzük (tálaláskor is elegendő, nem szükséges belefőzni).

  5. A körethez összekeverjük a tojásokat a liszttel és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen. Sós, kissé étolajos vízbe szaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.

  6. Egy serpenyő aljára tesszük a pirított szalonnakockákat, a villával áttört juhtúrót és a tejfölt. Lassú tűzön keverés mellett elkezdjük melegíteni, majd hozzáadunk a fehérborsból egy keveset. Ha szép, csomómentes a túrós szószunk, hozzáadjuk a nokedlit és jó alaposan elkeverjük. Megszórjuk apróra vágott kaporral.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
alul-felül sütés
magyar recept
halétel recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Elkészítéshez

60 dkg afrikai harcsa
Harcsapaprikáshoz:
1 db vöröshagyma
3 db paradicsom
3 db zöldpaprika
10 dkg füstölt szalonna
2 ek fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 csapott ek finomliszt
1 db halászlékocka
2 dl tejföl
3 dl víz

Juhtúrós nokedlihez

30 dkg juhtúró
330 g tejföl
1 csokor kapor
3 db tojás
50 dkg finomliszt
200 ml víz
ízlés szerint bors
fehérbors
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Judit konyhája

Judit

Judit
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Grízgaluska leves
Grízgaluska leves
könnyű
35 perc
Kavart túrós-kakaós sütemény
Kavart túrós-kakaós sütemény
közepes
70 perc
Sóskafőzelék tükörtojással
Sóskafőzelék tükörtojással
könnyű
30 perc
Fűszeres csirkecombok burgonyaágyon
Fűszeres csirkecombok burgonyaágyon
könnyű
70 perc
  • Még több recept

Még több főétel

Kapros juhtúrós sztrapacska
Kapros juhtúrós sztrapacska
könnyű
55 perc
Harcsapaprikás túrós tésztával
Harcsapaprikás túrós tésztával
könnyű
45 perc
Csirkepaprikás csirkecombból
Csirkepaprikás csirkecombból
könnyű
75 perc
Töltött paprika főtt krumplival
Töltött paprika főtt krumplival
közepes
75 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.