Póréhagymás burgonyaleves
Elkészítés lépései
Egy fazékban olajat hevítünk, rátesszük a felkarikázott pórét és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük 1 , 5 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és kb 15 percig főzzük. Ezután egy botmixerrel rusztikusra törjük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és addig főzzük amíg a krumpli megpuhul.
A fözőkrémben vagy a tejszínben simára keverjük a keményítőt és hozzáöntjük a leveshez, ízesítjük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és 2 - 3 perc alatt az egészet összeforraljuk. Végül hozzáadjuk a vajat is. Pirított baconkockával kínáljuk.
Hozzávalók
Leveshez
zöldség
vagy főzőkrém
tálaláshoz
Készíts róla egy képet és töltsd fel!