Tejfölös édesburgonyakrémleves
Elkészítés lépései
A hagymát felkockázzuk kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt zöldségeket és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük kb 1 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, ízesítjük és addig főzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
Egy botmixerrel az egészet pürésítjük, majd egy merőkanállal kiveszünk a levesből és simára keverjük a tejföllel, visszaöntjük a leveshez, hozzászórjuk a petrezselymet és pár perc alatt összeforraljuk, ha szükséges vízzel beállítjuk a kívánt sűrűséget.
Tálaláskor a levest tálkákba szedjük, meglocsoljuk tejföllel, olívaolajjal és pirított kenyérkockát kínálunk hozzá.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!