Tárkonyos karalábéleves
Elkészítés lépései
Egy fazékban kevés olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott répát, gyökeret, majd az egészet jól átpirítjuk. Ezután felöntjük kb 1, 5 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és félpuhára főzzük.
Azután hozzáadjuk a felkockázott karalábét, ízesítjük a levest sóval, borssal, tárkonnyal és addig főzzük amíg a zöldségek puhára nem főnek. A tejfölben elkeverjük a lisztet kevés vízzel, majd a leveshez öntjük. Ekkor hozzászórjuk a petrezselymet és ízlés szerint citromlével ízesítjük. Pár perc alatt összeforraljuk és tálaljuk.
Hozzávalók
Leveshez
zöldség
vagy ízlés szerint
kb
Készíts róla egy képet és töltsd fel!