Tárkonyos csirkeraguleves
Elkészítés lépései
Először vágjuk apró darabokra a hagymát, és kockázzuk fel a csirkemellet. Vágjuk kockára a zöldségeket és végül aprítsuk fel a tárkonyt is.
A hagymát pirítsuk meg két evőkanál olajon, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és nyomjuk rá a fokhagymát is. Amint egy kicsit megpirult, sózzuk és borsozzuk.
Adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, forgassuk át, majd öntsük fel 1.5 - 2 liter vízzel. Adjuk hozzá a babérleveleket is és a felaprított tárkonyt, majd forraljuk fel és főzzük kb 10 percig amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, a gombát majd ha azok is megfőttek, beleöntjük a tejszínt. Ha újra felforrt a leves, ízlés szerint facsarunk bele egy kevés citromlevet.
Tálalhatunk hozzá tányéronként 1-1 szelet citromot is, ha valaki esetleg kicsit citromosabban szereti.
Hozzávalók
Elkészítéshez
friss
kb 2 marék
Készíts róla egy képet és töltsd fel!