Tárkonyos csirkeraguleves
Elkészítés lépései
A zöldségeket és hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk, a csirke mellet kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, egy teáskanál tárkonyt. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, átforgatjuk. Következik a kockára vágott csirkemell fehéredésig tovább pároljuk, végezetül hozzá adjuk a zöldségeket és együtt jól összepároljuk.
Amíg fő a levesünk elkészítjük a túrós galuskát .A felvert tojásba bele tesszük a lisztet, a túrót csipet sót, összedolgozzuk de nem nagyon mert akkor kemény lesz a galuskánk. Ha majdnem megfőtt a leves bele szaggatjuk a galuskáka, ha feljön a leves tetejére akkor megfőttek, ekkor behabarjuk a levest.
A tejfölt, a tejszint, 1 teáskanál tárkonnyal, 1 evőkanál keményítővel simára keverjük, majd a leves levéből veszünk ki és ezzel is elkeverjük, így nem lesz csomós a leves. Egy gyors mozdulattal beleöntjük a forrásban lévő levesbe a habarást, ha újra felforrt akkor kész a finom tárkonyos csirkeragu leves túrós galuskával. Tálalásnál citromot kínálunk, ha valakinek nem elég pikáns a leves.
Majd ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal. 1,5l vízzel felengedjük, bele tesszük a levesbe a paradicsomot, a paprikát, a zeller levelet, az aprított petrezselyem zöldet és lassú tűzön készre főzzük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!