Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Tárkonyos borjúraguleves

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Tárkonyos borjúraguleves

Tárkonyos borjúraguleves

Feltöltötte: Kisfazék | 2025.03.09.
könnyű
75 perc
8 főre
leves
  • Tárkonyos borjúraguleves
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 60 perc
Sütés: 0 perc

​A tárkonyos borjúraguleves egy gazdag és ízletes magyar étel, amely a borjúhús és a friss zöldségek harmonikus kombinációjával nyeri el különleges ízvilágát. A tárkony és a citrom frissítő aromája tökéletesen kiegészíti a tejszínes alapot, így egy igazán laktató és melengető fogást kapunk. Ez a leves ideális választás hűvösebb napokra, vagy amikor egy tartalmas, mégis könnyed ételre vágyunk.

Elkészítés lépései

  1. A borjúcombot keskeny csíkokra vágjuk (ha szeretnénk, forgassuk meg egy kis lisztben is). Egy fazékban felhevítjük a kacsazsírt vagy étolajat, és a húst fehéredésig pirítjuk.​ 

  2. Hozzáadjuk az apróra (vagy karikára, ki hogy szeretné) vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd együtt pirítjuk tovább néhány percig, amíg a hagyma üveges lesz.

  3. Meghintjük a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, mert az keserűvé teheti az ételt. A fűszerpaprika hozzáadása mélyebb színt és gazdagabb ízt kölcsönöz a levesnek, így még ízletesebb fogást kapunk.

  4. Felöntjük vízzel, összekeverjük, majd hozzáadjuk a körülbelül egyforma nagyságúra darabolt zöldségeket: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, gombát és a zöldborsót.

  5. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított tárkonylevéllel, és hozzáadunk egy-két babérlevelet.​

  6. Kis lángon, fedő alatt, időnként megkeverve főzzük körülbelül háromnegyed órán át, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

  7. Ekkor hozzáöntünk körülbelül egy deciliter tejszínt, összeforraljuk, megkóstoljuk, és szükség esetén egy csipet cukorral ízesítjük.

  8. Tálaláskor friss tárkonylevéllel megszórjuk, és egy karika citromot helyezünk a leveses csészébe, hogy kiemelje a raguleves jellegzetes savanykás ízét.

Elkészítési tippek és trükkök

​A tárkonyos borjúraguleves elkészítésekor érdemes néhány apró trükköt alkalmazni, hogy még ízletesebb és különlegesebb legyen az étel.​

Elkészítési tipp:

Friss tárkony használata: Bár szárított tárkonnyal is elkészíthető a leves, a friss tárkony intenzívebb aromát kölcsönöz az ételnek. Ha nincs friss tárkony, a szárított változat is megfelelő, de érdemes a főzés végén még egy kevés friss fűszernövénnyel megszórni a levest. ​

Tálalási tipp:

Citromkarika és friss petrezselyem: Tálaláskor helyezzen minden tányérba egy vékony citromkarikát, amely frissességet és enyhe savanykásságot ad a levesnek. Szórja meg apróra vágott friss petrezselyemmel is, hogy még színesebb és ízletesebb legyen az étel. 

ebéd
erdélyi recept
magyar recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

8 főre

Borjúraguleves hozzávalói

400 g borjúhús
színhús, comb
2 ek kacsazsír
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
4 db sárgarépa
1 nagy db petrezselyemgyökér
1 db karalábé
1 db zeller
4 nagy db csiperkegomba
2 marék zöldborsó
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint tárkony
szárított, morzsolt
2 db babérlevél
100 ml főzőtejszín
citrom
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kisfazék konyhája

Kisfazék

Kisfazék
3 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Hagyományos baracklekváros fánk porcukorral
Hagyományos baracklekváros fánk…
közepes
25 perc
Hagyományos tojásleves
Hagyományos tojásleves
közepes
25 perc
Eredeti osztrák császármorzsa
Eredeti osztrák császármorzsa
könnyű
15 perc
Klasszikus amerikai BBQ oldalas
Klasszikus amerikai BBQ oldalas
közepes
330 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.