Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Görög tésztasaláta

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Görög tésztasaláta

Görög tésztasaláta

Feltöltötte: Kisfazék | 2025.02.14.
könnyű
20 perc
10 főre
előétel (hideg)
  • Görög tésztasaláta
1
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc

Ez a görög tésztasaláta tele van színes, friss hozzávalókkal és fantasztikus ízekkel. A könnyű, al dente tészta tökéletesen összeillik a krémes feta sajttal, a lédús paradicsommal, a ropogós paprikával és uborkával. A karakteres olívabogyók és a pikáns, fokhagymás öntet pedig még izgalmasabbá teszi az egészet!

Az egyik legjobb dolog ebben a salátában, hogy nem salátalevelek, hanem tészta az alapja. Így nem esik össze, és napokig friss marad a hűtőben. Emiatt tökéletes választás grillpartikra, családi összejövetelekre vagy akár előre el…Tovább

Ez a görög tésztasaláta tele van színes, friss hozzávalókkal és fantasztikus ízekkel. A könnyű, al dente tészta tökéletesen összeillik a krémes feta sajttal, a lédús paradicsommal, a ropogós paprikával és uborkával. A karakteres olívabogyók és a pikáns, fokhagymás öntet pedig még izgalmasabbá teszi az egészet!

Az egyik legjobb dolog ebben a salátában, hogy nem salátalevelek, hanem tészta az alapja. Így nem esik össze, és napokig friss marad a hűtőben. Emiatt tökéletes választás grillpartikra, családi összejövetelekre vagy akár előre elkészíthető ebédnek is.

Elkészítés lépései

  1. A görög tésztasaláta elkészítése:

  2. Egy nagy fazék vizet felforralunk, majd ha lobog, sót adunk hozzá, és beletesszük a tésztát. A csomagoláson lévő utasítás szerint al dente-ra főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy nagy tálba öntjük.

  3. Amíg a tészta fő, előkészítjük a zöldségeket: a koktélparadicsomokat félbevágjuk (ha szőlőparadicsomot használunk, hosszában vágjuk ketté). A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.

  4. A kaliforniai paprikákat apróra daraboljuk, a kalamata olívabogyókat félbevágjuk (hosszában is lehet), a feta sajtot pedig kockákra vágjuk. Próbáljunk minden hozzávalót hasonló méretűre vágni.

  5. Az kígyóuborkát hosszában felezzük, majd mindkét felet ismét felezzük, végül apró darabokra vágjuk.

  6. Az összes előkészített hozzávalót a tésztához adjuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel (vagy mentával).

  7. A görög tésztasaláta öntetének elkészítése:

  8. Az öntet hozzávalóit egy aprítóba, turmixba vagy egy kisebb tálba tesszük. Ha nincs turmixunk, kézi habverővel is összekeverhetjük.

  9. Néhány másodpercig turmixoljuk vagy habverővel alaposan összedolgozzuk, amíg az öntet teljesen egyneművé válik. A turmix segít abban, hogy az öntet ne váljon szét.

  10. Az elkészült öntetet a tésztasalátára öntjük. Alaposan összeforgatjuk, hogy minden hozzávalót egyenletesen bevonjon az öntet. Megszórjuk a maradék szárított oregánóval, majd hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Elkészítési tippek és trükkök

5 hiba, amit érdemes elkerülni a tésztasaláta készítésénél

1. Túlfőtt tészta: Az egyik leggyakoribb hiba, ha a tésztát túlfőzzük. Hogy ezt elkerüljük, érdemes már a csomagoláson feltüntetett főzési idő előtt egy-két perccel ellenőrizni az állagát.

2. Elégtelen fűszerezés: A tészta, a zöldségek és a többi hozzávaló felszívják az öntet ízeit. Ezért mindig kóstoljunk, és ha szükséges, igazítsunk az ízesítésen, hogy az öntet elég karakteres legyen.

3. A tészta folyadékfelszívó képességének figyelmen kívül hagyása: Minél tovább áll a saláta, annál több öntetet szív magába a tészta. Ha előre elkészítjük, érdemes egy kis extra öntetet félretenni, amit tálalás előtt hozzáadhatunk.

4. Nem megfelelő tésztafajta használata: Nem minden tésztaforma ideális tésztasalátához. Kerüljük az apró vagy túl vékony tésztákat, mert könnyen elvesznek a többi hozzávaló között vagy pépessé válnak. Inkább válasszunk strapabíróbb fajtákat, például fusillit, rotinit, pennét vagy farfallét, amelyek jól megtartják az állagukat.

5. Nem hűtjük le megfelelően: Ha a tésztasalátát szobahőmérsékleten tálaljuk, az ízek nem érnek össze igazán. Érdemes néhány órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek és a saláta friss, üdítő legyen.

vegetáriánus recept
ebéd
uzsonna
vacsora
görög recept
saláta recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

10 főre

Görög tésztasaláta hozzávalói

450 g tészta
rotini tészta
1 db kígyóuborka
szeletelve és negyedelve
25 dkg koktélparadicsom
félbevágva
2 db sárga kaliforniai paprika
felaprítva
75 g feta sajt
kockázva
75 g olajbogyó
félbevágva
1 kis db lila hagyma
szeletelve
1 ek petrezselyem
friss petrezselyem felaprítva
0.5 tk oregánó
c

Az öntethez (dressing)

240 ml olívaolaj
120 ml fehérborecet
60 ml citromlé
frissen facsart
1 gerezd fokhagyma
aprítva
2 tk dijoni mustár
1 tk oregánó
aprítva
1 csipet só
1 csipet fekete bors
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kisfazék konyhája

Kisfazék

Kisfazék
3 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Cajun csirkés rigatoni
Cajun csirkés rigatoni
könnyű
40 perc
Mascarponés-epres piskótatekercs
Mascarponés-epres piskótatekercs
könnyű
35 perc
Hagyományos baracklekváros fánk porcukorral
Hagyományos baracklekváros fánk…
közepes
25 perc
Padlizsános zakuszka
Padlizsános zakuszka
könnyű
180 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.