Svéd gombasaláta
Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.21.
könnyű
30 perc
4 főre
előétel (hideg)
Előkészület: 10 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Svéd gombasaláta, Ágnes konyhájából.
Elkészítés lépései
A felhevített olajon üvegesre futtatjuk az apróra felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, fedő alatt kis lángon addig pároljuk, míg zsírjára visszasül.
Hozzátesszük a paradicsompürét, sót, frissen őrölt borsot, kakukkfüvet, citrom spirálban levágott héját és ízlés szerinti levét, babérlevelet, cukrot, kevés fehérbort és kicsi vizet hozzáöntve kb negyed órát főzzük, amíg besűrűsödik.
Megvárjuk, míg kihűl, kidobjuk belőle a babérleveleket, citromhéjat.
Lefedve hűtőszekrénybe tesszük 2-3 óra hosszára, míg összeérnek az ízei.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
gombasaláta:
1 kg csiperkegomba
2 közepes db vöröshagyma
3 ek sűrített paradicsom
3 db babérlevél
1 teáskanál kakukkfű
1 db citrom
10 ml félszáraz fehérbor
2 csapott ek cukor
3 ek olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!