Narancstorta
Elkészítés lépései
A lisztet, sütőport, csipet sót összekeverjük.
A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral.
Több részletben hozzáadagoljuk az olajat, hozzáadjuk a narancsok reszelt héját, narancslevet, vanília kivonatot. Végül hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. Addig keverjük, míg összeáll a tészta.
Kivajazott, kilisztezett 22 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített 180°C-os (légkeverésnél 160 C-os) sütőben kb 50-60 percig sütjük. (Tűpróba!)
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz felverjük a hideg habtejszínt a porcukorral, összeforgatjuk a mascarponéval, rákenjük a torta tetejére, narancsszeletekkel díszítjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!