Narancspuding pirított zabpelyhes narancskaramellel
Máté unokámmal készítettük el ezt a különleges narancspudingot. Ami csoda szép, isteni fimon, a textúrák és ízek játéka.
Elkészítés lépései
Narancspuding elkészítése: Első lépésként, a zselatin háromszoros mennyiségű hideg vízzel elkeverjük és félre tesszük. A barna cukrot, az egy tojást és a tojásássárgájákat, a narancslevet, egy nagy csipet sót egy magas falú lábasban összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellet, lassú tűzön melegítjük míg hírtelen be nem sűrűsödik.
Adjuk hozzá - az időközben négyszeresére duzzadt - zselatint és alaposan keverjük össze. Szűrjük le az így kapott krémet, állítsuk hideg vízbe. Amikor langyosra hűlt, apró lépésenként adjuk hozzá a kockára vágott, hideg vajat, a reszelt narancshéjat és folyamatosan keverjük. Verjük szinte krémes, homogén állagúra. Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 2-3 órára.
Zabpelyhes naracskaramell elkészítése: A zabpelyhet kevés olajon, serpenyőben aranybarnára megpirítjuk. Serpenyőben kevés cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a narancslevet és néhány percig forraljuk. Hozzáadjuk a zabpehely háromnegyed részét és hűtőbe tesszük.
Tálalás: Tegyünk egy pohár aljára egy kis narancsos zabpelyhes karamellt, majd egy kevés narancs pudingot, majd megint karamellt, míg meg nem telik a pohár. A tetejét feltétlenül a pudinggal fejezzük be és hintsük meg egy kis zabpehellyel és narancshéjjal.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!