Raffaello krém
Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.20.
könnyű
40 perc
5 főre
egyéb
Előkészület: 30 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 0 perc
Karácsonyra egy igazán finom és krémes nassolnivaló. Kekszre, piskótára kenve, vagy akár csak elkanalazgatva.
Elkészítés lépései
Egy edénybe öntjük a tejszínt, lassan melegítve összeolvasztjuk a vajjal és a csokoládéval.
Késes aprítóba tesszük a mandulát, kókuszreszeléket, porcukrot, lehető legfinomabbra daráljuk.
Hozzákeverjük a kissé kihűlt tejszínes, vajas krémhez, kevergetve addig főzzük alacsony lángon, míg homogén masszát kapunk.
Lezárható, kis üvegekbe töltjük, hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a krém.
Felhasználás előtt kb. 1 órával kivesszük a hűtőből, hogy felengedjen, kenhető állagú legyen.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
5 főre
krém:
20 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
2 dl habtejszín
6 dkg kókusz
6 dkg mandula
héj nélküli
héj nélküli
3 dkg porcukor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!